Samenwerken met influencers: een goed idee?

Samenwerken met influencers: een goed idee?

 

 

 

 

 

 

 

Voor een vlotte samenwerking met influencers zijn duidelijke afspraken een must. Dergelijke afspraken vermijden misverstanden en discussies tijdens het project.

Voor een vlotte samenwerking met influencers zijn duidelijke afspraken een must. Dergelijke afspraken vermijden misverstanden en discussies tijdens het project. Goede afspraken helpen ook om het nodige vertrouwen op te bouwen tussen de influencer en uw merk. U doet dit best op basis van een schriftelijke overeenkomst waarop jullie later makkelijk kunnen terugvallen.

Goede afspraken, maken nog steeds goede vrienden. Ook op sociale media.

Als er geen afspraken zijn, loopt u als onderneming het risico bedrogen uit te komen.

Er zijn verschillende elementen die van belang kunnen zijn. 

Zo is het uiteraard van groot belang om op voorhand te bepalen wat de influencer voor uw onderneming zal betekenen. Bepaal duidelijk wat de influencer moet doen, welke deadlines hij/zij moet respecteren, welke post hij/zij moet voorzien op sociale media, wat die post precies moeten inhouden en wanneer deze gepubliceerd moeten worden … Daarnaast moet u ook bepalen hoe u deze influencer zal vergoeden voor zijn/haar diensten. U kunt kiezen voor een vaste vergoeding, een bepaald percentage, …

Wees zo precies mogelijk over het voorwerp en de vergoeding. Dit zijn namelijk de twee kernelementen van jullie samenwerking. 

Stel dus concrete doelen en bepaal uw budget.

Natuurlijk zijn er nog heel wat andere zaken waaraan u moet denken bij het sluiten van een overeenkomst met een influencer. 

Zo kunt u bepalen wat er zal gebeuren als de influencer zijn/haar opdracht niet goed uitvoert. Wenst u een schadevergoeding te krijgen van de influencer als hij/zij niet doet wat werd afgesproken? Wenst u de samenwerking onmiddellijk stop te zetten als ze niet vlot verloopt? 

Daarnaast is het belangrijk dat beide partijen op de hoogte zijn van mogelijke gevallen van overmacht die de samenwerking kunnen beïnvloeden. Bepaal duidelijk wat als overmacht moet beschouwd worden, maar ook wat de gevolgen zijn van overmacht, …

Als u vertrouwelijke informatie van uw onderneming overmaakt aan de influencer, kunt u ook bepalen hoe hij/zij hier mee om moeten gaan. 

Het is belangrijk dat u een overeenkomst opmaakt op maat van uw onderneming én de concrete samenwerking. Wees zo transparant mogelijk naar de influencer. Zo weet iedereen waar men aan toe is en komt niemand voor verrassingen te staan.

We begrijpen dat het moeilijk kan zijn om een overeenkomst op te stellen of uw bestaande overeenkomst te analyseren, daarom zijn we er om u te helpen. 

Blijf steeds op de hoogte en volg onze updates via Facebook en LinkedIn. Of schrijf je in op onze nieuwsbrief

 

Contacteer ons

Gerelateerd nieuws

 

Ooit al eens gehoord van het Content Creator Protocol (CCP)?

Ooit al eens gehoord van het Content Creator Protocol (CCP)? Een must-read voor elke ondernemer die een samenwerking aangaat met content creator of influencers. 

 

Wat als een influencer u zwart maakt na een samenwerking die verkeerd is afgelopen?

Als u in uw overeenkomst met een influencer duidelijk omschrijft wat van hem/haar verwacht wordt, zal de samenwerking eindigen van zodra de influencer heeft gedaan wat is afgesproken.

 

Denkt u eraan om samen te werken met influencers? Hoe kan u zich optimaal indekken tegen mogelijke risico’s?

De opkomst van sociale media zorgt ervoor dat mensen wereldwijd met elkaar connecteren. De wereld is een klein dorp waarin sociale kringen zich hebben omgetoverd tot wereldwijde online communities. Goed om dus even stil te staan bij de mogelijke juridische implicaties voor uw onderneming. 

 

Ondernemer op verhoor: tips en trucs

Help, u hebt als ondernemer een uitnodiging gekregen voor een verhoor. Zowel in het kader van een verhoor bij de politie als voor de sociale inspectie kunt u volgende tips gebruiken.