Over ons

Mint Advocaten is een team van advocaten met elk een individuele expertise. U kunt rekenen dat uw dossier telkens in team wordt besproken en behandeld. Zo komen we tot de beste strategie die door ons team gedragen wordt.

De juridische partners voor ondernemers met een innovatieve aanpak

Play Video

Innovatie is bij Mint Advocaten geen modewoord. Wij wensen ondernemingen van nabij te begeleiden. Om die reden ontwikkelden wij de Legal Health Check  en Mint Methode.

Wij doen dit op basis van volgende peilers

Specifiek doelpubliek

Wij werken voor ondernemers en zelfstandigen.

Voorstel op maat

Wij geven u graag een gericht budget in alle transparantie.

Oplossingsgericht

Wij willen u als ondernemer een sterk juridisch kader bieden met focus op oplossingen en niet op conflicten. Zo kunt u zich focussen op uw core business.

Meerwaarde

Onze diensten moeten u vooruit helpen en een sterk kader geven waarbinnen uw onderneming kan groeien.

Zelf ondernemen

Een grote troef is dat wij weten waar u mee struggelt. Wij moeten zelf voldoen aan heel wat wettelijke verplichtingen en denken met u mee.

“Talent wins games, teamwork wins championships!”

Michael Jordan

Ons team

Maak kennis met onze Mint Advocaten.

Karel Van Gansbeke

Bijzondere expertise

Strategie
Karel Van Gansbeke is master in de rechten en heeft een bijkomende master in het sociaal recht gevolgd aan de VUB. Karel Van Gansbeke is gebeten door het ondernemen en doet vanuit die invalshoek aan advocatuur. Ook de medewerkers van het kantoor worden geselecteerd op grond van hun affiniteit met het bedrijfsleven.
wist je dat...
Karel van nature houdt van uitdagingen en steeds nieuwe dingen wenst te leren. Zo behaalde hij ook in 2016 zijn diploma sommelier-conseil.

Sarah-Amilia Derijst

Bijzondere expertise

Bouwrecht, Vennootschapsrecht
Sarah-Amilia Derijst behaalde aan de UGent een master in de rechten, met een focus op vennootschapsrecht en financieel recht. In 2023 behaalde Sarah-Amilia het postgraduaat Vennootschapsrecht. In het kantoor houdt Sarah-Amilia haar voornamelijk bezig met bouwrecht en vennootschapsrecht.
wist je dat...
Sarah-Amilia tijdens haar studententijd actief radiopresentator was met een eigen wekelijks radioprogramma.

Valérie Vandenhaesevelde

Bijzondere expertise

Arbeidsrecht, Vermogensbeheer
Valérie Vandenhaesevelde behaalde na haar master in de rechten aan de Katholieke Universiteit Leuven nog een master na master in het sociaal recht aan de ULB (Université Libre de Bruxelles). In 2022 voltooide ze eveneens het postgraduaat vermogens- en successieplanning om haar klanten nog beter te kunnen adviseren. Net zoals de andere collega’s, zit ondernemen in haar bloed. Valérie Vandenhaesevelde draagt duidelijke en transparante communicatie hoog in het vaandel en zal steeds tot het uiterste gaan voor uw onderneming.
wist je dat...
Valerie ervan houdt om mensen met een lekker hapje en drankje te ontvangen. Ze schuift echter ook graag haar voetjes onder tafel op restaurant. Valérie geniet eveneens van lange wandelingen met haar Chowchow, Bowie.

Ellen Maes

Bijzondere expertise

Gegevensbeschermingsrecht
Ellen Maes behaalde haar master in de rechten aan de UGent in 2019. Ellen is vooral gebeten door het gegevensbeschermingsrecht. Na een eerste werkervaring als functionaris voor gegevensbescherming, besliste zij om de overstap te maken naar de advocatuur.
wist je dat...
Ellen houdt van reizen en nieuwe plekken ontdekken. In haar vrije tijd geniet zij ervan om met vrienden op café te gaan, een hapje te eten met familie of samen met haar vriend te supporteren voor haar favoriete voetbalclub. Een intense boks-of padelsessie mag niet ontbreken aan haar wekelijkse routine.

Charlotte Deene

Bijzondere expertise

Ondernemings- en verbintenissenrecht
Charlotte Deene behaalde in 2021 een master in de rechten aan de UGent, met een focus op ondernemings- en verbintenissenrecht. Binnen het kantoor ligt haar focus dan ook op deze rechtstakken.
wist je dat...
Charlotte is een bezige bij die graag nieuwe dingen leert. Ze kan haar ontspanning vinden in een rondje hardlopen of creatief zijn. Ze houdt van de zomer, rommelmarkten, verse bloemen en kan verwonderd blijven door de kleuren van de lucht op een zomeravond.

Joris Van Gansbeke

Bijzondere expertise

Administratieve duizendpoot
Joris heeft een bachelor in bedrijfsbeheer, specialisatie marketing en staat in voor de digitalisering en administratieve ondersteuning van het Mint-team. Met zijn 45 jaar is Joris de ouderdomsdeken van dit jonge ambitieuze team en neemt hij als een echt Bosley de taak op zich om ‘Karel’s Angels’ zo goed mogelijk te ondersteunen.
wist je dat...
Gepassioneerd door sport, Joris bezig is met sportmemorabilia en hiervoor ook zijn eigen merk CollectingEmotion ontwikkelt. Wil je met deze foodie, Amerika- en film liefhebber praten over sport en sportmemorabilia doe je dat best met een hapje en drankje want zijn motto is: “Wake up it’s food o’clock”.

Céline Van Thienen

Bijzondere expertise

RIZIV, Contractenrecht
Céline Van Thienen behaalde in 2018 een master in de Rechten en in 2019 een master-na-master in het Notariaat aan de UGent. In 2019 startte zij als advocaat met focus op het contractenrecht en de verdediging van zorgverleners tegen het RIZIV.
wist je dat...
In haar vrije tijd kan je Céline vinden in haar moestuin waar zij helemaal tot rust komt.

Wat klanten over ons vertellen

5/5

4.7/5

5/5

10/10

Tevreden van onze diensten? Laat het ons weten via Google, Facebook of Advocaatscore.

Vacatures

Kom bij ons werken

Word deel van ons dynamische advocatenteam en zet je juridische passie om in impactvolle resultaten.

Wij zoeken een advocaat die gedreven is om een zaak tot op het bot uit te spitten zonder het overzicht te verliezen
Wij zoeken een eerste jaar stagiair die interesse heeft in ondernemingsrecht, arbeidsrecht of GDPR.

Legal health check

Uw juridische gezondheid

Aan de hand van een korte vragenlijst polsen we naar de juridische gezondheid van uw onderneming. U krijgt een score op 100 en een toelichting bij de risico’s die uw onderneming loopt.

Mint Advocaten

Onze expertises

Onze diepgaande expertise bij Mint Advocaten strekt zich uit over diverse rechtsgebieden, met een scherp oog voor detail en innovatieve juridische oplossingen.

Gratis

Voorstel op maat

*De kmo-portefeuille of werkbaarheidscheques kunnen enkel gebruikt worden in het kader van een advies.