Onbetaalde facturen? Wij zorgen voor een efficiënte inning

Mint advocaten: uw partner voor incasso. Efficiënt en kosteneffectief, van voorwaarden tot gerechtelijke stappen.

"Uw voordeel om de invordering van facturen onmiddellijk door een advocatenkantoor te laten uitvoeren, is dat wij alle tools in huis hebben om dit van A tot Z op te lossen."

Mint advocaten is een advocatenkantoor bestaande uit advocaten die zich in de eerste plaats ondernemers voelen. Onze missie en doel is dan ook andere ondernemers te begeleiden en te ontzorgen.

Een van uw zorgen kunnen onbetaalde facturen zijn. De werken of diensten voerde u uit zoals het hoort en toch blijft de betaling uit. U heeft reeds verschillende herinneringen verstuurd, gebeld,.. en dat allemaal zonder resultaat.

Mint advocaten streeft ernaar om hierin uw vaste partner te zijn. Wij hanteren een stappenplan waarin wij zorgen dat uw facturen toch betaald worden, en dit zonder dat uw bedrijf zich blauw moet betalen aan advocatenkosten.

Uw voordeel om de invordering van facturen onmiddellijk door een advocatenkantoor te laten uitvoeren, is dat wij alle tools in huis hebben om dit van A tot Z op te lossen.

 

STAPPENVEREISTE ACTIEOMSCHRIJVING
STAP 1Opmaak algemene voorwaardenOm optimaal uw facturen te kunnen invorderen kijken wij eerst uw algemene voorwaarden na. Wij zorgen voor aanpassingen waar nodig.
STAP 2Op maat gemaakte ingebrekestellingDeze wordt verstuurd via aangetekend schrijven en gewone brief.

Geen uurtje-factuurtje, door de aanpassing van de algemene voorwaarden, zorgen wij standaard voor een verhoging van het factuurbedrag met 10% interesten, en 10% schadebeding.

Bij inning van het factuurbedrag betaalt u ons aan de hand van deze interesten en schadebeding.

Wat impliceert dat u voor 100% uw factuur ingevorderd hebt, en u dus geen meerkosten hebt voor het inschakelen van een advocaat.

Factuur ingevorderd? Dan eindigt het verhaal hier.

Factuur niet ingevorderd? Geen probleem, het voordeel dat wij hier hebben is dat wij onmiddellijk zelf kunnen overgaan tot de volgende stap.

STAP 3Bemiddelend optredenWij denken met u mee en gaan in de eerste plaats bemiddelend optreden om te kijken of er toch een oplossing kan gevonden worden buiten de rechtbank om.

Indien toch blijkt dat er geen oplossing kan worden bekomen, maken wij een dagvaarding op die wij aan de gerechtsdeurwaarder overmaken na akkoord van de cliënt.

STAP 4Dagvaarding opmaken en inleiding voor de ondernemingsrechtbankDe procedure wordt ingeleid voor de ondernemingsrechtbank, dit gebeurt binnen een vrij snelle tijdspanne. In de rechtbank zetten wij alles op alles om een gunstig vonnis te verkrijgen.
STAP 5Uitvoering vonnis, betaling factuurWanneer wij het vonnis in handen krijgen, zorgen wij  voor een snelle en efficiënte behandeling. Wij zorgen er dan ook voor dat u het geld krijgt waar u recht op heeft.

Mint advocaten is uw ideale partner om ervoor te zorgen dat onbetaalde facturen verleden tijd zijn. Wij kunnen u ook steeds adviseren met betrekking tot al uw andere juridische vragen.

Vragen of meer informatie

Contacteer ons

Hebt u vragen of wenst u meer informatie? Aarzel dan niet om ons te contacteren. 

Blijf steeds op de hoogte en volg onze updates

Ondernemingsrecht

Gerelateerd nieuws

In onze eerste case in het dossier successie- en vermogensplanning nemen wij kinderloze koppels onder de loep.
Ondernemers focussen op hun kernactiviteiten; vermogens- en successieplanning is vaak ver-van-hun-bed.
U bent aandeelhouder en bestuurder van een vennootschap. Dit brengt heel wat complexe wetgeving met zich mee.
Als ondernemer komt u vaak in aanraking met diverse contracten in allerlei vormen.
Als ondernemer moet u nauwlettend persoonsgegevens beheren. Het is essentieel te weten welke gegevens u verzamelt.
Arbeidsrecht evolueert snel. Mint Advocaten volgt dit voor u op.
Het mobiliteitsbudget is een budget dat werkgever aan zijn werknemers toekent als alternatief voor de bedrijfswagen
Forfaitaire onkostenvergoeding invoeren? Hoe?

Gratis

Voorstel op maat

*De kmo-portefeuille of werkbaarheidscheques kunnen enkel gebruikt worden in het kader van een advies.

Download

Checklist

Download

Checklist

Download

Checklist

Download

Checklist

Download

Checklist

Download

Checklist

Download

Checklist

Gratis

Legal Health Check

Aan de hand van een korte vragenlijst krijgt u een score op 100 en een toelichting bij de risico’s die uw onderneming mogelijks loopt.