Onbetaalde facturen? Wij zorgen voor een efficiënte inning

Onbetaalde facturen? Wij zorgen voor een efficiënte inning

Uw voordeel om de invordering van facturen onmiddellijk door een advocatenkantoor te laten uitvoeren, is dat wij alle tools in huis hebben om dit van A tot Z op te lossen.

Mint advocaten is een advocatenkantoor bestaande uit advocaten die zich in de eerste plaats ondernemers voelen. Onze missie en doel is dan ook andere ondernemers te begeleiden en te ontzorgen. 

Een van uw zorgen kunnen onbetaalde facturen zijn. De werken of diensten voerde u uit zoals het hoort en toch blijft de betaling uit. U heeft reeds verschillende herinneringen verstuurd, gebeld,.. en dat allemaal zonder resultaat. 

Mint advocaten streeft ernaar om hierin uw vaste partner te zijn. Wij hanteren een stappenplan waarin wij zorgen dat uw facturen toch betaald worden, en dit zonder dat uw bedrijf zich blauw moet betalen aan advocatenkosten.

Uw voordeel om de invordering van facturen onmiddellijk door een advocatenkantoor te laten uitvoeren, is dat wij alle tools in huis hebben om dit van A tot Z op te lossen.

 

STAPPEN

VEREISTE ACTIE

OMSCHRIJVING

STAP 1

Opmaak algemene voorwaarden

Om optimaal uw facturen te kunnen invorderen kijken wij eerst uw algemene voorwaarden na. Wij zorgen voor aanpassingen waar nodig.

STAP 2

Op maat gemaakte ingebrekestelling

Deze wordt verstuurd via aangetekend schrijven en gewone brief.

Geen uurtje-factuurtje, door de aanpassing van de algemene voorwaarden, zorgen wij standaard voor een verhoging van het factuurbedrag met 10% interesten, en 10% schadebeding.

Bij inning van het factuurbedrag betaalt u ons aan de hand van deze interesten en schadebeding.

Wat impliceert dat u voor 100% uw factuur ingevorderd hebt, en u dus geen meerkosten hebt voor het inschakelen van een advocaat.

Factuur ingevorderd? Dan eindigt het verhaal hier.

Factuur niet ingevorderd? Geen probleem, het voordeel dat wij hier hebben is dat wij onmiddellijk zelf kunnen overgaan tot de volgende stap.

STAP 3

Bemiddelend optreden

Wij denken met u mee en gaan in de eerste plaats bemiddelend optreden om te kijken of er toch een oplossing kan gevonden worden buiten de rechtbank om.

Indien toch blijkt dat er geen oplossing kan worden bekomen, maken wij een dagvaarding op die wij aan de gerechtsdeurwaarder overmaken na akkoord van de cliënt.

STAP 4

Dagvaarding opmaken en inleiding voor de ondernemingsrechtbank

De procedure wordt ingeleid voor de ondernemingsrechtbank, dit gebeurt binnen een vrij snelle tijdspanne. In de rechtbank zetten wij alles op alles om een gunstig vonnis te verkrijgen.

STAP 5

Uitvoering vonnis, betaling factuur

Wanneer wij het vonnis in handen krijgen, zorgen wij  voor een snelle en efficiënte behandeling. Wij zorgen er dan ook voor dat u het geld krijgt waar u recht op heeft.

Mint advocaten is uw ideale partner om ervoor te zorgen dat onbetaalde facturen verleden tijd zijn. Wij kunnen u ook steeds adviseren met betrekking tot al uw andere juridische vragen. 

Aarzel niet om ons te contacteren voor bijkomende informatie en/of vragen. 

 

CONTACTEER ONS
 

Gerelateerd nieuws

 

Ooit al eens gehoord van het Content Creator Protocol (CCP)?

Ooit al eens gehoord van het Content Creator Protocol (CCP)? Een must-read voor elke ondernemer die een samenwerking aangaat met content creator of influencers. 

 

Wat als een influencer u zwart maakt na een samenwerking die verkeerd is afgelopen?

Als u in uw overeenkomst met een influencer duidelijk omschrijft wat van hem/haar verwacht wordt, zal de samenwerking eindigen van zodra de influencer heeft gedaan wat is afgesproken.

 

Samenwerken met influencers: een goed idee?

Voor een vlotte samenwerking met influencers zijn duidelijke afspraken een must. Dergelijke afspraken vermijden misverstanden en discussies tijdens het project. Goede afspraken helpen ook om het nodige vertrouwen op te bouwen tussen de influencer en uw merk. U doet dit best op basis van een schriftelijke overeenkomst waarop jullie later makkelijk kunnen terugvallen.

 

Denkt u eraan om samen te werken met influencers? Hoe kan u zich optimaal indekken tegen mogelijke risico’s?

De opkomst van sociale media zorgt ervoor dat mensen wereldwijd met elkaar connecteren. De wereld is een klein dorp waarin sociale kringen zich hebben omgetoverd tot wereldwijde online communities. Goed om dus even stil te staan bij de mogelijke juridische implicaties voor uw onderneming.